Studiu de Caz – eCommerce – Nisa Fashion (Produse Manichiura)

Share this:

Cuprins

Sumar

Websiteul a fost optimizat in trecut, insa in ultimul an doar administratorul s-a ocupat de mentenanta si adaugare de continut via module ce pot edita ‘en-gros‘ paginile de categorii, sub-categorii, produse etc. dar fara a verifica si calitatea acestor implementari.

Startul proiectului a fost la data de 15 Octombrie 2023.

Provocarea

 1. Clientul doreste scaderea costurilor imense de promovare platita pe Google Ads si Social Media prin a obtine trafic organic.
 2. Pentru primele 6 luni sa poata ajunge in top 3 pozitii pentru interogarea “oja semipermanenta” din pozitia 29 la momentul inceperii colaborarii cu SEO Grasp (17 Octombrie 2023)

Metricii SEO (24 Noiembrie 2023) 

Chiar daca colaborarea a inceput pe data de 17 Octombrie, dupa aproximativ o luna si jumatate s-au adaugat cuvintele in SEO Monitor pentru tracking. Alte livrabile au fost prioritare cat si planuirea documentelor. Oferim documente custom pentru fiecare business in parte.

Client SEO Grasp Inainte de Colaborare - SEO Monitor

Clientul a ales cuvintele de interes prioritare in functie de afacerea sa. Restul categoriilor au fost de asemenea optimizate avand rezultate similare.

Folosind SemRush putem calcula pozitia siteului in momentul inceperii colaborarii. Numarul de cuvinte este doar un indicator de referinta.

Client SEO Grasp inainte de colaborare - Google Search Console

Inainte de colaborarea cu SEO Grasp clientul obtinea ~(350 de Clicks, 80K Impresii, Pozitie Medie 33) in ultima luna si anume 15 Septembrie 2023 – 15 Octombrie 2023.

Indicatori Cheie de Performanta

Pentru a masura eforturile de a obtine trafic organic pe urmatoarele 6 luni au fost alesi urmatorii indicatori:

 1. Crestere de cel putin 20% a numarului de cuvinte de Nivel 3 (pozitiile 11-100), Nivel 2 (pozitiile 4-10) si Nivel 1 (pozitiile 1-3). 
 2. Crestere minima de 20% a traficului organic non-branded conform Google Search Console.
 3. Cresterea pozitiei interogarii “oja semipermanenta” in top 15. La data de 17 Octombrie clientul se situa pe pozitia 29 pentru acest cuvant cheie.
 4. Un ROI (Return on Investment) de cel putin 100% din veniturile obtinute din traficul organic generat conform Google Analytics 4.

Solutia

Audit Tehnic – am efectuat o analiza in detaliu a websiteului pentru a rezolva probleme majore precum:

 • ~10K de taguri indexabile care concurau pentru cuvintele de interes ale categoriilor principale, dar si foloseau o parte din bugetul de crawling al site-ului intr-un mod inutil.
 • ~3K de pagini cu structura de subtitluri ce nu urmeaza guideline-urile Google
 • ~3K pagini ce contineau meta keywords abuziv ce este numit ‘keyword stuffing‘ in comunitatea SEO
 • ~3K legaturi interne cu probleme
 • ~1.5K imagini cu dimensiuni peste 200KB pana la ~18MB

Cercetare de Cuvinte si Mapare – echipa SEO Grasp a efectuat o cercetare de cuvinte cheie relevante si maparea acestora folosind SemRush & Google Sheets.

Plan de Continut & Rescriere – folosind datele din cercetarea preliminara am efectuat un plan de scriere de continut nou, fresh si rescriere a continutului vechi.

Rezultate – Venituri & ROI

Colaborand cu SEO Grasp clientul a obtinut un ROI de 280% din primele 6 luni ale campaniei SEO.

Mai jos putem observa rapoartele comparative obtinute din Google Analytics 4 pentru ce venituri au fost obtinute din traficul organic generat de campania de SEO.

Rezultate client SEO Grasp - Google Analytics 4

Numarul userilor a crescut cu 95% astfel dublandu-se. Numarul comenzilor a crescut cu 60%, iar Venitul a crescut cu 63% de la 83K RON la 136K RON.

Oportunitatea de care am beneficiat a fost Black Friday intr-adevar, iar ajustarile paginilor in timp succint ne-au generat urmatoarele rezultate.

Comparand data de 1 Noiembrie – 30 Noiembrie 2023 versus 1 Noiembrie – 30 Noiembrie 2022 am obtinut o crestere de 105% a numarului de useri, 36% a numarului de comenzi si 36% a venitului.

Rezultatele obtinute au fost posibile deoarece planningul facut inaintea inceperii campaniei a fost bine pus la punct.

Rezultate – Trafic & Cuvinte Cheie

Urmand sa ne atingem targetul setat aici, am reusit sa obtinem urmatoarele:

 • KPI Setat > Crestere de cel putin 20% a numarului de cuvinte de Nivel 3 (pozitiile 11-100), Nivel 2 (pozitiile 4-10) si Nivel 1 (pozitiile 1-3).

Consideram ca acest KPI a fost atins, chiar daca numarul procentual al pozitiilor 11-100 a crescut doar cu 7% dar putem sa ne oferim putin ragaz prin compensarea procentulului de crestere de 150% al pozitiilor 1-3. ✔

 • KPI Setat > Crestere minima de 20% a traficului organic non-branded conform Google Search Console.
Rezultate Client SEO Grasp - Google Search Console

Am decis sa jucam pe nivel de dificultate ‘Hard’ asadar am comparat 10 Luni (22 Ianuarie 2023 cel mai tarziu inregistrat de Google Search Console) inainte de colaborare versus cele 6 luni ale colaborarii cu SEO Grasp.

Diferentele de Clickuri au fost de 149%, Impresii 133% iar Pozitia Medie a crescut cu 46%.

Comparand de asemenea diferenta de clickuri de la inceputul campaniei si la finalul acesteia avem urmatoarele metrice exceptie cuvantul de brand.

Diferentele ultimei luni ale campaniei versus ultimei luni inainte de colaborare sunt o crestere de 165% a numarului de clickuri, crestere de 37% a impresiilor si crestere de 32% a pozitiei medie. ✔

 • KPI Setat > Cresterea pozitiei cuvantului cheie “oja semipermanenta” in top 15. 

Pozitia cuvantului cheie de interes a crescut de pe pozitia 13 pe pozitia 3. Asadar o crestere de 77%. ✔

Mentiuni

 1. Nu s-a lucrat pe partea de off-page (link building) in primele 6 luni – toate modificarile facute au fost on-page.
 2. Proiectul este inca in derulare – urmeaza sa implementam un blog cu articole informative pentru audienta specifica.
 3. Am efectuat un audit de optimizare a ratei de conversie pentru a imbunatati AOV-ul (Average Order Value) cat si Venitul overall. (Vom reveni cu Update la momentul potrivit)

Doresc sa multumesc echipei mele care au facut o treaba excelenta (Anca, Ana si Andreea) dar si clientului pentru increderea acordata si pentru o colaborare indelungata cat mai fructuoasa pentru ambele parti!

Share this: